søndag den 26. august 2018

En uge i litteraturens tegn

Litteratursalon hos Trine May onsdag aften og Dansklitt live hos Gyldendal torsdag eftermiddag.

Trine May har i samarbejde med Statens kunstfond genskabt en gammel tradition for salon i hendes eget hjem på Christianshavn. Rammerne er anderledes end for hundrede år siden. Der bliver åbnet for tilmelding efter "først til mølle" og Trine havde arrangeret det super fint med vin, chokolade frugt og ikke mindst en meget intim litterær oplevelse for alle indbudte.

I denne uge var det Mette Vedsø, der var aftenens hovedperson. Mette fortalte om hendes spændende forfatterskab, der gemmer på billedbøger, noveller, let læsning, romaner til mellemtrinnet og udskolingen og ikke mindst en kommende digtsamling, vi glæder os til at læse.
Vi fik et fascinerende indblik i enkelte af hendes bøger især "En pige med pigsko", "Langt fra det hvide hus" og ikke mindst "Hest, horse, pferd, cheval, love", hvor Mette har vundet Kulturministeriets forfatterpris men også nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2018.

Tak til Trine for at åbne op for dit hjem og give os en næsten magisk aften i litteraturens tegn.

Torsdag gik turen til Gyldendal og Dansklitt live. Et væld af nyere litteratur præsenterede af 10 forskellige forfattere på meget kort tid.
Joy Liberkind fortalte om "Når man kalder på døden" - en barsk fortælling om en søskende som bliver syg og om at leve videre efterfølgende.
Kim Fupz læste op af hans nye billedbog "Jørgen og Else laver et menneskebarn" - en skabelsesberetning. Derudover kunne han løfte sløret for Vitellos julefortællinger med 24 små historier. Den glæder vi os meget til.
Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøj løftede sløret for to nye "Mira Lemire" bøger. Kasper Hoff røbede at der kommer endnu en "Drengen der fik ting i hovedet #3".
"Liv på spil" er en selvstændig efterfølger til romanen "Alt på spil" af Søren Jessen som jeg helt klart skal have indkøbt - dem glæder jeg mig til at læse.
Til de store elever har Sarah Engell og Sanne Munk skabt et makkerskab og har en bog på vej - "Tag gaden tilbage".
Afslutningsvis fik Marianne Iben Hansen os op af stolene og med på at rappe omkvædet til hendes "Lille frøken Pingelpot".
En utrolig inspirerende eftermiddag og ikke mindst aften på Christianshavn.

Tak :o)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar