torsdag den 28. februar 2019

Bøger til 3.-6.klasse

Danskvaerlset og jeg var i Aalborg tirsdag den 26/2, hvor vi i forbindelse med vores kursusoplæg havde forskellige billedbøger, romaner og novellesamlinger med til brug i undervisningen for 3.-6.klasse.
Dette er en liste over vores favoritter i øjeblikket og bøger vi selv har brugt i undervisningen.

Billedbøger: 
"Den dag farverne fik nok" - en billedbog der ligger op til arbejdet med argumenterende tekster og så efterfølgeren - "Den dag farverne kom hjem".
"Du og jeg" - en smuk og poetisk billedbog med fokus på billederne. Jeg er startet på et forløb med min 5.klasse og denne bog. Så der kommer et forløb her på bloggen senere.
"Lille frøken Pingelpot" - Marianne Iben Hansen er formidabel til rim og remser. Denne lille frøken kan noget helt særligt. Læste den i 4.klasse, hvor vi endte ud med at rappe bogens vers. Den ligger i den grad op til arbejdet med intertekstualitet og "Den grimme ælling".
"Annas Himmel" om at miste en forældre og igen en billedbog med smukke illustrationer af Stian Hole.
Mette Eike Nerlin var bredt repræsenteret med hele tre bøger - "Historien om Ib Madsen", "Historien om Hardy" og "Tomat". Alle tre billedbøger om børn der ikke bliver set, dysfunktionel familie og det at være den stille pige i klassen.
"Mig og Glistrup" en billedbog der ligesom Hardy viser én historie på billederne men fortæller en helt anden i teksten.
"Chokoladeeskapade" en lidt ældre sag som også findes som værklæsning på Gyldendal. En lille sød bog med rim, farver og en masse chokolade.
"En pige med pigsko" og "To af al ting" billedbøger om skilsmisse og hvordan børnene reagere forskelligt i disse situationer.

Romaner: 
"Ternet ninja" - kræver vist ikke den store præsentation, den skal læses :o)
"Vi ses Pellerøv" og "Lige nu er allerede i morgen" - om at miste og familier i sorg.
Kim Fupz var selvfølgelig også med - "Jeg er William", "Køteren" og "Pigen der skulle vælge". Alle tre gode bøger til bruge på mellemtrinnet.
"Når man kalder på døden" har jeg ikke selv læst. Men danskvaerlset har læst og arbejdet med den så se på hendes blog.
Til sommer skal jeg læse "Skæbnemageren" med min 5.klasse, det glæder jeg mig rigtig meget til.

Billedromanen "Emmely M" er jeg vild med at bruge i start 4.klasse. Den er selvfølgelig i Fandango 4 men kan bedst lide at læse hele romanen og ikke kun et uddrag :o)

Noveller: 
"13 historier" forholdsvis ny bog. En gyselig samling noveller der får spændingen og hårene til at rejse sig i et klasselokale.
"7 skrækkelige historier" og "Grænsebørn" af Bent Haller.

Digte: 
"Nattevagt" og "En sær musik" - arbejdet med sproget og rim. Har endnu ikke arbejdet med Mette Vedsø "En sær musik" men den er på programmet her i foråret og det glæder jeg mig til.

Image result for lille frøken pingelpotImage result for den dag farverne fik nokImage result for 13 historier

Image result for vi ses pellerøvImage result for en sær musikImage result for mig og glistrup


Image result for skæbnemagerenImage result for en pige med pigskoImage result for historien om ib madsen

Rigtig god læselyst
Ingen kommentarer:

Send en kommentar